Роджърс: Ливърпул доказа, че е стабилен


Н. Гавазов

Роджърс: Ливърпул доказа, че е стабилен

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс напомни на своите критици, че под негово ръководство "червените" все още не са губили да поредни мача във Висшата лига на Англия. През миналия уикенд Ливърпул поднесе неочакван сюрприз, губейки гостуването си на новака Хъл Сити с резултат 3:1. В навечерието на днешния мач с Норич, Роджърс си позволи да напомни, че дори да е имало някакви провали на неговия отбор, те са били епизодични.

"Откакто съм тук, ние никога не сме губили два поредни мача и в това отношение е голяма заслугата на играчите, които показват по какъв начин умеят да отговаря на неуспехите. Такава е тази лига: ако загубиш дадена среща, може да паднеш с няколко позиции. Ако победиш, може да останеш на мястото си", заяви Роджърс.

"Нашата идея се състои в това, че в средата на дистанцията да бъдем в числото на водещите отбори и досега се справяме. През този сезон Висшата лига показа колко е непредсказуема и резултатът в мача с Хъл говори за това. Но над не бива да зацикляме. Трябва да умеем да насочим вниманието си другаде, да се преустроим и именно към това се стремим. Просто трябва да преодолеем разочарованието - това винаги ни се е отдавало. Винаги се старая да гледам на нещата по-глобално и ми се струва, че картината за нас е по-благоприятна", каза още наставникът на "червените".

"В момента заемаме четвъртото място. Ако днес победим, т отново може да станем втори. Тук не сме за това, да бъдем втори или следващият шампион, тук сме за да побеждаваме. Вече доказахме, че сме в състояние да бъдем стабилни", завършва Роджърс.

 

  Сподели
115