Челси с пълен обрат срещу Саутхемптън


И. Ангелов

Челси с пълен обрат срещу Саутхемптън

В тринадесетия кръг на Висшата лига на Англия Челси прие Саутхемптън и успя да победи с 3:1 този труден опонент. Гостите започнаха с попадение още преди да изтече минута футбол, и трябваше голове от Джон Тери и Гари Кейхил да обръщат резултата в полза на момчетата на Жозе Моуриньо, преди и Демба Ба да вкара в края.

Джей Родригес откри резултата в 13-ата секунда, възползвайки се от досадната грешка на Микаел Есиен. След гола домакините опитаха да върнат бързо равенството, но Оскар не успя да реализира 2 ситуации. Бразилецът обаче бе заменен в 41-ата минута от Франк Лампард, когато изглежда на Специалния му омръзна от пропуски.

С Лампард обаче Челси заигра различно и с първата статична ситуация се стигна до гол. Англичанинът изпълни пряк-свободен удар в 55-ата минута и спечели корнер, от който топката бе доставена на Кейхил за 1:1.

В 62-ата минута Хуан Мата и Джон Тери реализираха едно от традиционните за миналата кампания попадения, като капитанът осъществи пълен обрат за своите. В самия край на тази среща, преди 6-те минути дадено продължение, появилият се на полувремето за Есиен - Демба Ба, вкара първия си гол за сезона.

 

 

1   Арсенал




31т.
2   Челси




27
3   Манчестър Сити




25
4   Ливърпул




24
5   Евертън




24
6   Нюкасъл




23

  Сподели
91