Насри: Пелегрини ми напомня Венгер


И. Ангелов

Насри: Пелегрини ми напомня Венгер

Самир Насри настоя, че се наслаждава на футбола си под ръководството на Мануел Пелегрини, тъй като новият наставник му напомня на времето в Арсенал и Арсен Венгер. Френското крило преживя труден период в Сити при Роберто Манчини, когато рядко печелеше мачове с първия отбор, но сега той заговори за новия стил:

"Миналата година беше малко трудна за мен, защото имах проблем в Евро-то, а и други лични неща. Това лято прочистих мислите си и се върнах решен за страхотен сезон. Сега съм добре и всичко е наред. Сега съм на по-добро място - това искам."

"Пелегрини ми напомня на Арсен, особено по начина на работа. Той има същия подход за разговори с играчите и често казва, че нещата са добре, когато те не са. Той винаги дава ясно да се разбере какво иска от теб и какво иска да допринесеш в тима."

"Чувствам, че той ми се доверява и ми дава отговорности на терена. Когато имаш такъв мениджър ти искаш да му се отблагодариш - това се опитвам да направя."

Насри признава, че се представя най-добре на терена, когато играе добър футбол, като той е запазил страстта си за играта:

"Трябва да се усмихвам защото като футболисти, ние сме големи късметлии да работим това. Това обаче за мен не е работа. Това е моя страст. Аз трябва да играя с усмивка, защото тогава съм най-добър."

  Сподели
140