Бербатов - неразбраният художник


.

Бербатов - неразбраният художник

Вестник Mirror , в раздела си "Коментари", се появи поредната силна статия на футболният анализатор Дейвид Мадок, в която се прави характеристика на играта на нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.Основното което се опитва да каже специалистът в нея, е това, че българинът е неразбран от обикнвените фенове на отбора си, които просто не виждат какво богатство притежава шампионът на Англия.

 

"„Олд Трафорд" е дом на някой от най страстните и лоялни привърженици на световния футбол. Но заради своя корпоративен мащаб и манталитет, те обаче трябва да бъдат забавлявани от най-добрите футболисти. Именно те са причината тези легендарни съоръжения да бъдат посещавани. В крайна сметка футболът е за това, за да бъде наблюдаван от всички.

Точно това ме притеснява, че Юнайтед привлича все повече и повече фенове, които имат мнение, но нямат познанието. Това са привърженици, които изразяват радостта си по най-бурния начин, а когато нещата не вървят - са пълна противоположност.

Може би най-голям пример за това е Райън Гигс. Преди пет или шест години имаше шум на възмущение срещу него и така наречението привърженици смятаха, че трябва да бъде изваден от терена. Да не говорим, че статистически той е най-великият играч в историята на клуба. Сега разбира се Гигси получи дължимото от същите тези фенове, които навремето не го искаха.

Друг играч обаче, който заслужава пълна подкрепа е Димитър Бербатов. Той не бе толкова любимец на феновете на тима, независимо от това, че помогна за спечелването на титлата в Премиършип и достигането до финала в Шампионска лига, който пък в последствие бе загубен от Барселоан с 0:2. Всички казваха, че не работи много и е по-бавен отколкото презерватив да мине през Ватикана.

Сега след прекрасното му представяне срещу германския шампион - Волфсург, същите тези критици го определиха като всъщност „неразбран художник", като технически гении, с визията на Ерик Кантона, и това трябва да е вярно. Нали?.

Когато Юнайтед доста пищно грабна една малко вероятна победа срещу Уигън през миналия сезон, благодарение на енергията на Карлос Тевес, аз твърдях тук, че в дългосрочен план на нас ни трябва аристократичността и техниката на Бербатов, което ще послужи на Юнайтед по-добре отколкото скрития ентусиазъм на аржентинеца.

Конкурентът му Карлос Тевес беше неуморим и даваше всичко за клаузата на своя тим, но в повечето случай беше като пиле без глава. Вижда се, че Бербатов работи много повече, отколкото си мислят хората. Статистиката говори, че той винаги е измежду първите двама или трима по покрито разстояние. Това нещо обаче той го прави фино и интелигентно.

Един ден много скоро банда-джъмперите на тима ще се събудят с този факт и ще осъзнаят, че техният централен нападател има неземен талант. Тогава ще посегнат отново към сандвичите си от скариди и ще търсят следващата си цел".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
259