Моуриньо: Футболните чиновници се присмиват на Челси


Н. Гавазов

Моуриньо: Футболните чиновници се присмиват на Челси

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път изрази недоволството си от програмата и предположи, че по такъв начин футболните чиновници се "присмиват" над тях. Недоволството на португалския специалист е свързано с това, че неговите възпитаници трябва да играят срещу УБА в събота, въпреки че лондончани имаха мач с Шалке 04 в Шампионска лига.

Моуриньо вижда в това огромна несправедливост, тъй като останалите тимове, представляващи Англия в Шампионска лига, ще играят своите двубои в неделя - включително и двата манчестърски колектива, които проведоха европейските си двубои във вторник.

Миналият месец Моуриньо също изрази своите претенции към разписанието, когато се разбра, че преди мача от Купата на Лигата против Арсенал Челси ще има само два дни отдих.

"Чувствам, че нашият мач (Б.ред. срещу УБА днес) е много специален, защото от всички английски отбори, участващи в евротурнирите, особено тези, които играха в Шампионска лига, само ние играем в събота. Всички имат по един ден повече за почивка. Ние сме единствените, които играем в сряда и събота", заяви Моуриньо за The Guardian.

"И отново ние се оказваме истински специални, а нашият мач с УБА става "специален съботен", а не "специален неделен". Това често се случва с нас. Вместо 15 дни подготовка за мача с Уест Хем, ние ще разполагаме с 16 дни и това е много хубаво. Мисля, че Големият Сам е разстроен, защото имаме 16 дни за подготовка за мача. Поради това, казвам още един път, аз приемам решението. Само си мисля, че ние сме специални. Мисля, че футболните чиновници ни се присмиват. Те знаят какво правят и те се смеят, защото аз нищо не мога да направя", каза още португалецът.

"Не познавам хората, които изготвят програмата. Само знам, че те ни смятат за специални и винаги правилно подбират за нас разписанието, защото само ние играем в сряда и събота. Мисля, че те наистина са добри към нас, защото ще разполагаме с 16 дни, за да се подготвим за срещата си с Уест Хем", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
109