Перфектен Нюкасъл надигра Челси (видео)


И. Ангелов

Перфектен Нюкасъл надигра Челси (видео)

Нюкасъл Юнайтед изигра перфектно тактическите указания на Алън Пардю днес в мач от десетия кръг на Висшата лига, когато прие Челси и успя да победи с 1:0. Голът вкара Йоан Гуфран след перфектно изпълнение на Йохан Кабай от пряк-свободен удар. 

Непосредствено преди мача Пардю бе запитан от журналисти как смята да подходи към мача. Той заговори, че ще опита да задържи резултата до втората част, когато ще направи нужните промени за натиск и опит да вземе точки. Именно това се случи днес. Челси игра като единствен отбор в първата част, но две греди от Тери и Иванович не успяха да открият за гостите. Така с доза късмет Пардю получи възможността да промени своя отбор както заговори преди срещата, и това се случи.

През втората част по-добрият отбор бе Нюкасъл. Домакините започнаха много агресивно и натиснаха своя опонент, а публиката се запали. В 59-ата и 60-ата минути Сисоко и Амеоби бяха много близо до голове. В 61-ата Реми се размина с малко, след като от воле стреля в Чех. Жозе Моуриньо побърза с пускането на Ето'о и Вилиан в игра за Торес и Хуан Мата. 

Преди обаче те да играят с топката Гуфран вкара с глава от непосредствена близост, след перфектно центриране от Йохан Кабай. От този момент Челси се хвърли в атака, а последваха ситуации пред Вилиан, Ето'о, Азар и Оскар, но съдбата не бе със "сините" днес.

В 89-ата минута пък след нова прекрасна атака, Анита игра изключително от ляво, навлезе в наказателното поле и пусна топката за Реми, който без подготовка с левия крак матира Чех, като кълбото се удари и в страничната греда преди гола.

 

1 Арсенал 25т.










2 Челси 20










3 Ливърпул 20










4 Манчестър Сити 19










5 Саутхемптън 19











6 Тотнъм 19











7 Евертън 18










8 Манчестър Юнайтед 17











9 Нюкасъл 14











10 Хъл 14











11 Уест Бромич 13











12 Суонзи 11











13 Астън Вила 11











14 Уест Хем 10











15 Фулъм 10











16 Стоук 9










17 Кардиф 9










18 Норич 8











19 Съндърланд 4










20 Кристъл Палас 3











— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120