Венгер: Не е случайно, че сме лидери


Н. Гавазов

Венгер: Не е случайно, че сме лидери

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер смята, че лидерството на неговия отбор във Висшата лига на Англия не е случайно. В утрепния мач против Ливърпул възпитаниците на Венгер ще се постараят да отстоят своето лидерство в таблицата за класиране. И макар, че много се съмняват в това, че Арсенал може реално да се пребори за титлата, Арсен споделя съвършено различно мнение.

"Това зависи от нас - да докажем, че те грешат. Нашето лидерство е следствие на това, как започнахме 2013 година. Ако погледнете ситуацията от голям ъгъл, нашето сегашно положение не е случайно. Не ми се налага прекалено много да копая в състава, защото разполагам с много стабилен отбор. От 1 януари 2013 година спечелихме повече точки, отколкото всеки друг", заяви Венгер.

"Много научих за своя отбор по време на този период, когато без всякакви перспективи печелихме всеки мач. Знам колко силни са тези момчета и колко силно искат победата. Претенденти за титлата сме, както и Ливърпул и - определено - както другите четири отбора. Това е важен период, но аз съм напълно уверен и спокоен, защото съм напълно убеден, че ще се справим през този период", заяви Венгер.

 

  Сподели
110