Арсенал изстрада победа над Палас (видео)


И. Ангелов

Арсенал изстрада победа над Палас (видео)

Арсенал успя да си гарантира първата позиция във Висшата лига за поредна седмица, след като и днес артилеристите победиха на гости на Кристъл Палас с 2:0, но това стана много, много трудно и с цената на Матюел Фламини, който се контузи отново, и Микел Артета, който си изкара директен червен картон.

Любопитна бе статистиката в края на първата част, когато Арсенал бе владял 71% от времето топката, но отстъпваше във всеки друг показател и усещането бе, че артилеристите са по-слабите на терена.

Още с първите секунди на втората част обаче резервата Гнабри спечели дузпа и Артета реализира. Гнабри се появи в 8-ата минута, когато за Фламини стана ясно, че не е преодолял контузията си. В 65-ата минута Шамак щеше да се откъсне сам срещу Шчесни, но бе застигнат и фаулиран от Артета, за което бе изгонен. Повторенията обаче могат да поставят въпросителен върху нарушението на испанеца.

Венгер реагира с представянето на Начо Монреал на мястото на Касорла и тази дефанзивна смяна успя да сработи за възпиране натиска на домакините. Още повече - в една контра в 88-ата минута Рамзи се оказа на фланга, от където центрира на главата на Жиру за второто попадение.

 

1   Арсенал




22т.
2   Ливърпул




20т.
3   Евертън




18т.
4   Челси




17т.




































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
172