Сър Алекс: Главната ми грешка е продажбата на Стам


Н. Гавазов

Сър Алекс: Главната ми грешка е продажбата на Стам

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че неговата главна грешка на поста мениджър на Манчестър Юнайтед е продажбата на Яп Стам. Както е известно, през 2001 година холандецът бе продаден на Лацио за сумата от 15.3 милиона паунда, след като преди това спечели три шампионски титли на Англия, Купата на страната и Шампионска лига. Този трансфер тогава изненада много, тъй като Стам се намираше на пика на своята форма.

"Когато си спомням за своите неправилни решения, винаги се сещам за ситуацията със Стам. Тогава взех неправилно решение", заяви Сър Алекс.

Самият холандец описва малко по-подробно ситуацията.

"Тогава разбирах, че клубът иска да се отърве от мен. Те имаха нужда от пари. Една сутрин му (Сър Алекс) казах всичко, което мисля за него и си тръгнах от тренировката. По пътя към дома ми позвъни Сър Алекс и ме попита къде се намирам. Отвърнах му, че зареждам гориво. Той ми каза да не мърдам оттам. Още когато дойде, той ми каза, че аз трябва да напусна отбора и е помоли да приема предложението на Лацио възможно най-бързо. И аз се съгласих. Сега си мисля за тогавашната ситуация и се чудя, как можах да позволя тази ситуация да се случи", заяви Стам.

 

  Сподели
152