Сър Алекс: Купата на Лигата ще е невероятно постижение за Мойс


Н. Гавазов

Сър Алекс: Купата на Лигата ще е невероятно постижение за Мойс

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че спечелването на какъвто и да е трофей през сегашния сезон, включително и Купата на Лигата ще бъде великолепно постижение за Дейвид Мойс. Както е известно, в края на предишния сезон Сър Алекс, който проведе на "Олд Трафорд" повече от четвърт век, сензационно обяви за края на своята кариера и самостоятелно избра своя приемник, съотечественикът му Дейвид Мойс.

Независимо от това, че стартът на новия сезон няма нищо общо с времената на Сър Алекс, опитният шотландец призова да няма паника и просто са смекчи очакванията в първата година от работата на Мойс на "Олд Трафорд".

"Дейвид трябва просто да се опита да съхрани това, което постигнахме през последните 20 години. Това е най-важното. Той не трябва да се опитва нещо по-добро или по-лошо. Трябва да продължава да добива успехи, спечелването на трофей в нашата лига не е толкова лесна задача. Вероятно, шест са отборите, които се борят за титлата. Ние, Манчестър Сити и Челси сме главните фаворити. Арсенал добре стартира, както и Ливърпул и Тотнъм. Очаква ни невероятна борба", заяви Сър Алекс.

"За Дейвид победа в някой от турнирите ще е великолепно постижение през този сезон. Няма значение дали това ще е Купа на Лигата, Купа на Англия, европейска Купа или Висшата лига. Винаги сме имали приоритети и Дейвид е запознат с това. Надявам се, че той ще ги постигне. Той притежава огромна подкрепа", допълни още шотландецът.

 

  Сподели
120