Вермален може да последва примера на Ван Перси и Фабрегас


Н. Гавазов

Вермален може да последва примера на Ван Перси и Фабрегас

Централният защитник Томас Вермален може да продължи традицията капитаните на отбора да си тръгват от Арсенал. За никого не е тайна, че в момента мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер не вижда в белгиеца играч от титулярния състав - Лоран Кошчелни и Пер Мертезакер по-успешно се справят в центъра на отбраната.

В същото време отсъствието на практика на клубно ниво негативно се отразява на шансовете на Томас в националния отбор на Белгия, където за правото да се появява на терена, той трябва да се конкурира с такива майстори като Ян Вертонген и Венсан Компани.

Сложната ситуация кара Вермален да се замисли върху това, дали не е по-добре за него да последва примера на Сеск Фабрегас и Робин ван Перси, които като капитани на Арсенал напуснаха клуба.

"Трябва да помисля над това когато се появи необходимост. До януари остават няколко месеца. Разбира се, заминаването ми на Мондиал 2014 без игрова практика не е добро нещо. Хората ме питат, дали не съм изпаднал в паника от факта, че не играя, но аз съм спокоен. Разговарях с мениджъра си, но разговорът си остава между нас. Моята ситуация може да се промени във всеки един момент. Това може да се случи утре или следващата седмица. През януари ще имам друг разговор. Трябва да съм готов за това", заяви Вермален.

 

  Сподели
96