Реднап: Английският футбол се ръководи от безмозъчни хора


Н. Гавазов

Реднап: Английският футбол се ръководи от безмозъчни хора

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап в своята автобиография направи на пух и прах ръководството на Футболната асоциация на Англия, заявявайки, че именно той е трябвало да оглави националния отбор на Англия. През февруари 2012 година около треньорския пост на "Трите лъва" се разгоря криза заради оставката на Фабио Капело и длъжността остана вакантна. Според думите на Реднап, който тогава оглавяваше Тотнъм, именно той е трябвало да стане наследник на италианеца. В края на краищата Футболната асоциация на Англия избра Рой Ходжсън, а Реднап, съдейки по всичко, е запазил в себе си обидата, за което и по-късно написва в открит текст.

"Не бих се доверил на Футболната асоциация. Откъде те знаят за това? Какви отбори са ръководили? С кои от хората, намиращи се в играта, те са разговаряли? Английският футбол се ръководи от безмозъчни хора. И те избират треньора на националния отбор!", пише Реднап.

"Всички говореха, че аз бях избора на народа, единственият избор. Всички опитни играчи ме подкрепяха. Получих смс-и от Джерард, Рууни, Тери... Но Футболната асоциация по свое усмотрение избра Ходжсън. Признавам си, тогава си мислех, че работата е моя. Буквално всички говореха за това. Футболната асоциация дори написа чек на Леви на стойност 16 милиона паунда. Даниел обича да търгува и аз можех да стане още по-скъп треньор от Капело. Но не стана - те предложиха работата на Ходжсън", спомня си Хари.

"Ако аз бях оглавил националния отбор, то за втори треньор щях да взема Брендън Роджърс. За него си мислих така: щом той прави такива чудеса с играчите от долните дивизии, какво ли ще стори с играчи като Рио, Тери или Рууни с Джежард? На 1 април, след мача между Тотнъм и Суонзи аз го попитах, ще се съгласи ли да дойде на Европейското първенство като втори треньор. Той подкрепи тази идея. Впрочем, тогава Суонзи победи с 3:1", съобщава Реднап.

 

  Сподели
138