Сър Алекс отказал да оглави Челси през 2003 година


Н. Гавазов

Сър Алекс отказал да оглави Челси през 2003 година

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че не възнамерява да се завръща към треньорска дейност в Манчестър Юнайтед, а също така призна, че преди десет години е отказал да оглави Челси. През месец май- след 26 години работа на "Олд Трафорд" - великият шотландец обяви, че излиза в пенсия. С Юнайтед Сър Алекс спечели 38 трофея, включително и 13 шампионски титли на Висшата лига.

За свой приемник Сър Алекс избра Дейвид Мойс, при когото засега нещата не вървят много добре, поради това в медийното пространство се появиха съобщения за евентуалното завръщане на Сър Алекс - дори някои букмейкъри започнаха да приемат залози за това.

Бившият наставник на Юнайтед обаче планира и за в бъдеще да остане настрана от отбора.

"Не съм заинтересован от това, отново да тренирам или по някакъв начин да въздействам на резултатите на Манчестър Юнайтед. С Дейвид Мойс Юнайтед се намира в добри ръце. Той ще се справи. Той е добър мениджър", заяви Сър Алекс за Public Broadcasting Service.

"Ще хвърлите парите си на вятъра, ако решите да заложите на завръщането ми като мениджър. Вече взех своето решение. Това бе идеалното време да го направя. Няма обратен път за мен. Искам да посетя "Кентъки Дерби" и US Masters, Купата на Мелбърн. Искам да отида до винарните в Тоскана и Франция", продължи шотландецът.

Сър Алекс призна също така, че през 2003 година Роман Абрамович, едва закупил Челси, се е опитал да го примами на "Стамфорд Бридж".

"Те използваха агенти за да се обърнат към мен, точно когато Абамович купи клуба и аз тогава казах: "Без шансове". Винаги се връщам към това - защо да си тръгвам?", поясни Сър Алеск.

 

  Сподели
201