Моуриньо обвини Вертонген за несправедливото равенство


Н. Гавазов

Моуриньо обвини Вертонген за несправедливото равенство

След равенството 1:1 с Тотнъм в мача от шестия кръг на Висшата лига на Англия, мениджърът на Челси Жозе Моуриньо подложи на критика защитника на съперника Ян Вертонген. Овладявайки инициативата след почивката и с появата на Хуан Мата на терена, "сините" не само изравниха резултата, но и можеха да направят пълен обрат. Десет минути преди края на мача обаче Фернандо Торес получи втори жълт картон за сблъсък с Веронген, което осуети плановете на Моуриньо за успех в мача.

Според португалският специалист, белгиецът, имитирайки болка, е провокирал арбитъра да изгони испанския нападател, което пък е повлияло на крайния резултат.

"Не смятам, че равенството е справедливо. Те бяха по-добри през първото полувреме, но не чак толкова и освен това не успяха да създадат чак толкова положения за гол. След почивката на терена имаше само един отбор. Бяхме много, много силни до момента, когато съдията допусна грешка, която повлия на резултата. Но реферът не е виновен, виновен е играчът (Б.ред. Вертонген), който даде вид, че Фернандо се е забил в него. За съжаление, това повлия на арбитъра. Ако се намирах в дисциплинарния комитет, щях да дам един мач дисквалификация на защитника на Тотнъм, а Фернандо щях да го оставя без наказание", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
136