Силен Ман Сити разби Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Силен Ман Сити разби Юнайтед (видео)

Мануел Пелегрини изглежда откри успешната атакуваща постройка на отбора си, като след 3 чисти мрежи в 5-те кръга на Висшата лига до сега той победи и шампиона Манчестър Юнайтед с 4:1. Головете днес вкараха Агуеро, Туре и Насри, а единствено Уейн Рууни и Патрис Евра показаха някакво желание за игра у гостите.

Пелегрини започна мача по интересен начин, защото почти всеки втори пас за Сити бе завършван с удар, макар и блокиран и от никаква ситуация за домакините. Така след първите 15-тина минути Сити вече водеше с 10 на 0 удари на своя опонент, а тогава достигна и до първия точен. Това бе голът на Серхио Агуеро след центрирането на Коларов от ляво.

В добавеното време на полувремето пък Яя Туре удвои след един корнер. В ситуацията след центрирането от ъгловия, Смолинг повали съотборника си Видич в наказателното поле, като позволи на топката да достигне до Негредо, който отклони за Туре.

С първата атака на второто полувреме резултатът стана 3:0. Негредо асистира на Агуеро за второто му попадение тук. Само след 3 минути Хесус Навас премина целия терен от дясно без да бъде срещнат от опонент, като след това центрира за Самир Насри и 4:0. След този момент гражданите заиграха на по-ниски обороти и Юнайтед опита да вкара своя гол. Единствено Уейн Рууни обаче организираше атаки за своите, като в 79-ата минута той центрира от пряк-свободен удар за Евра, който нацели гредата след удар с глава.

Рууни обаче вкара в 87-ата минута по прекрасен начин от пряк-свободен удар. Така той не само свали от унижението над Юнайтед, но и оглави списъка по вкарани голове от играч на някои от тези два отбора един срещу друг.

1   Арсенал




12т.
2   Тотнъм




12т.
3   Манчестър Сити




10т.
4   Челси




10т.
5   Ливърпул




10т.
6   Евертън




9т.
7   Саутхемптън




8т.
8   Манчестър Юнайтед




7т.
9   Суонзи




7т.
10   Стоук




7т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
229