Челси се справи с Фулъм (видео)


И. Ангелов

Челси се справи с Фулъм (видео)

Петия кръг на Висшата лига на Англия изпрати Фулъм на гости на "Стамфорд Бридж" в едно от очакваните дербита за сезона. Днес домакинтие от Челси победиха с 2:0 благорадение на голове от Оскар и Джон Оби-Микел. 

Фулъм започна активно мача, и още в 11-ата минута Дарън Бент пропиля невероятна възможност, когато бе изведен очи в очи с Петр Чех, но пропусна. Котиджърс залагаха на контра-действия днес, след като нямаше как да противодействат на наситената халфова линия на домакините. Дарън Бент обаче не бе на високо ниво. 

Андре Шюрле завърши първата част със 100% точни отигравания, 69% от които в атакуващата част на играта. 

Оскар даде добро начало на втората част с гол в 52-ата минута. Попадението дойде след един удар от далеч на Шюрле, който бе избит в краката на Ето'о. Камерунецът също стреля, а избития му удар добави Оскар в мрежата. Това бе шестото попадение за бразилеца в елита на Англия, като 5 от тези голове са били първи в мачовете.

В 70-ата минута в едно спорно положение Рамирес поиска дузпа, но такава нямаше. В 84-ата минута Джон Оби-Микел вкара първия си гол за Челси и Висшата лига, когато корнер от Лампард бе отклонен от Тери на крака на Микел за 2:0. Така и завърши този мач.

 

 

1 Челси




10т.
2 Ливърпул




10т.
3 Арсенал




9т.
4 Тотнъм




9т.
5 Евертън




9т.
6 Саутхемптън




8т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174