Моуриньо: Липсваше ни инстинкта на убиец


Н. Гавазов

Моуриньо: Липсваше ни инстинкта на убиец

След поражението с 0:1 от Евертън във вчерашния мач срещу Евертън в рамките на 4-я кръг на Висшата лига на Англия, наставникът на Челси Жозе Моуриньо изрази разочарованието си от изпуснатите положения за гол и призна резултатът за закономерен. Допускайки гол в края на първото полувреме, лондончани така и не успяха да избегнат загубата след почивката, независимо от игровото си преимущество. Португалският специалист смята, че на отбора му е липсвал инстинкта на убиец.

"Не успяхме да вкараме. Имахме положения, но ако не вкарваш, всички тези положения не означават нищо. Но, ако не създаваш нищо, но при това вкарваш, тогава печелиш трите точки - всичко е много просто. Артистичен футбол без голове е лошо нещо. Бяхме по-добрият отбор, показахме по-добър футбол и доминирахме в мача, защото отправихме 21 удара. От друга страна, сме отбор, който нанесе 21 удара и допусна гол. Мисля, че заслужихме загубата. Не мисля, че работата е в остротата на нашите атаки, просто сега на нас ни липсваше инстинкта на убиец", заяви Моуриньо.

"Нашите футболисти притежават този инстинкт, има го и в нашите нови попълнения - Самуел Ето'о е бил "убиец" през цялата си кариера. Някои негови действия в днешния мач зарадваха и съвсем скоро той отлично ще си взаимодейства с отбора", допълни португалецът.

 

  Сподели
165