Евертън победи Челси в дебюта на Ето'о (видео)


И. Ангелов

Евертън победи Челси в дебюта на Ето'о (видео)

Четвъртия кръг на Висшата лига на Англия противопостави Евертън и Челси на стадион "Гудисън парк", а днес домакините успяха с чудесно представяне да постигнат минимална победа над отбора на Жозе Моуриньо. За "сините" от Лондон дебютира Самуел Ето'о, който се отчете с много пропуски пред вратата на опонента.

Мачът започна интензивно с редуване на ситуации пред двете врати. Йелавич, Нейсмит, Ето'о и Рамирес се разминаха с гола, а Гарет Бари действаше прекрасно в средата на терена за Евертън. В 30-ата минута Ето'о пропиля страхотен шанс, когато вратаря Тим Хауърд подаде на Еден Азар на 3 метра от себе си, а белгиецът пусна топката за Ето'о на дузпата срещу откритата врата. В ситуацията Гарет Бари се върна и с шпагат успя да противодейства на Ето'о.

В 35-ата минута Хауърд се реабилитира с добро спасяване на удар на Рамирес. С последните мигове в първата част обаче резултатът бе открит. Озмън центрира от десния фланг за Йелавич на задната греда, а нападателя върна топката към Стивън Нейсмит, който с глава матира Чех от близо.

Във втората част Челси отчаяно се бореше за гол. В игра се появиха Лампард, Оскар и Торес, като за последния бе заменен Ашли Коул и Челси завърши с трима бранителя срещата. Този експеримент на Моуриньо обаче не сработи и резултатът не се промени. Дори Евертън бе по-близо до гола, особено в една ситуация от пряк-свободен удар в 90-ата минута, когато Бейнс нацели сглобката на вратата на Чех.

3   Ливърпул




9т.
4   Манчестър Сити




7т.
5   Манчестър Юнайтед




7т.
6   Челси




7т.
7   Стоук Сити




7т.
8   Нюкасъл




7т.
9   Евертън




6т.
10   Кардиф Сити




5т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
102