Юнайтед бие Кристъл Палас, Фелаини дебютира (видео)


И. Ангелов

Юнайтед бие Кристъл Палас, Фелаини дебютира (видео)

Манчестър Юнайтед прие Кристъл Палас в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия и успя да победи с 2:0 в един мач, посветен на легендата на "Червените дяволи" - Джордж Бест. В честването на 50 години от неговия дебют за клуба, Уейн Рууни и Робин ван Перси вкараха за първата домакинска победа на Дейвид Мойс.

Юнайтед контролираше първата част без да успее да създаде чисто положение пред вратата на Сперони. До 20-ата минута Патрис Евра и Ашли Йънг бяха повалени в наказателното поле на противника, но без сигнал от съдията. Крилото бе санкционирано с жълт картон в една ситуация, която трябваше да му спечели дузпа.

Съдбата се реабилитира на Йънг в 42-ата минута, когато той се откъсна срещу вратаря, бе застигнат от Дикгакой и повален в наказателното поле. Това бе отсъдено като дузпа и полузащитника на гостите бе изгонен. Остана спорно дали крилото не бе фаулирано извън наказателното поле. Робин ван Перси реализира от дузпата хладнокръвно за 1:0.

Във втората част Палас започна добре, задържаше топката, но с човек по-малко скоро Юнайтед овладя ситуацията. В игра се появи и Маруан Фелаини за Юнайтед, а не след дълго падна и втори гол. След няколко пропуска на Фелаини и Рууни в 81-ата минута нападателя имаше възможност да пробва късмета си от пряк-свободен удар, и той вкара прекрасен гол.

Така Рууни подкрепи невероятната си статистика за Юнайтед - в последните 44 мача той е вкарал или асистирал за 40 гола на тима.

 

1   Арсенал




9т.
2   Тотнъм




9т.
3   Ливърпул




9т.
4   Манчестър Сити




7т.
5   Манчестър Юнайтед




7т.
6   Челси




7т.




































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
119