Ливърпул надигра Юнайтед на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул надигра Юнайтед на Анфийлд (видео)

Познатата схема на Ливърпул за печелене на мачове от новия сезон отново сработи, този път срещу шампиона Манчестър Юнайтед. След едно силно полувреме домакините поведоха с един гол благодарение на Даниел Стъридж, а през втората част Ливърпул просто задържа аванса си без да атакува.

Още в 3-ата минута след единствения корнер на Ливърпул, Даниел Агер бе намерен, той стреля с глава, топката отклони и Даниел Стъридж и тя влетя в мрежата на Юнайтед. В 36-ата минута Кутиньо имаше възможност да стреля от пряк-свободен удар в близост до наказателното поле, но не успя да вкара. Ливърпул натискаше за още попадения в първата част, като принуждаваше Юнайтед да получава картон след картон, но така се стигна до втората част, когато нямаше и помен от тази игра.

Юнайтед овладя инициативата второто полувреме и след първите 10 минути игра владееше над 80% от времето. Патрис Евра бе най-активен по левия фланг за гостите, но Ливърпул се бранеше добре. Топката рядко стигаше Дани Уелбек и Ван Перси, които се връщаха назад, за да играят с нея.

Върналият се от контузия Луиш Нани се появи в игра след 60-ата минута и съживи малко "Червените дяволи". Негов удар от далечна дистанция бе добра ситуация за тима през тази част, но Симон Миноле спаси положението. В 87-ата минута Робин ван Перси пропусна ситуацията на мача, която чакаше през цялото време. Чичарито изведе холандеца зад отбраната на Ливърпул, но той не успя да надиграе Миноле. След 5 минути добавено време гол така и не падна.

Така Ливърпул запази рекорда си от победи и до 3-я кръг, а само Тотнъм може да повтори това постижение, ако победи Арсенал в късния мач днес.

1   Ливърпул




9т.
2   Челси




7т.
3   Ман Сити




6т.
4   Тотнъм




6т.
5   Стоук Сити




6т.
6   Ман Юнайтед




4т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135