Венгер: Не мисля за Тотнъм, а за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Не мисля за Тотнъм, а за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието на дербито на северен Лондон с Тотнъм призна, че е много доволен от своя отбор и не отдава голямо значение на внушителното подсилване на съперника. През това лято френският специалист не похарчи и едно пени за нови играчи, докато Тотнъм с привличането на Кристиан Ериксен надхвърли сумата от 100 милиона паунда дадени за подсилване на тима.

Независимо от големия риск от това Арсенал да изпадне от топ 4, Венгер запазва спокойствие и мисли, как отборът му може да стане шампион на Англия.

"Разбирам, че хората изгарят от любопитство да четат вестници и да научават кой пристига и кой си заминава. Но във футбола има само едно важно нещо и ако обичаш футбола, това е, какво се случва на терена. Ние имаме свой стил, добри играчи и нека да се съсредоточим върху това. Това е добран възможност за нас да покажем своите силни страни против Тотнъм, защото те се подсилиха много сериозно. Убеден съм, че ние ще покажем наистина добра игра", заяви Венгер.

"Няма да крия, че имаме финансов потенциал, но преди всичко възнамерявам да заплатим само правилната цена. Аз мисля за това, способен ли е Арсенал да се бори за победа във Висшата лига или не. Отделно, ние не се сравняваме с Тотнъм. Миналата година, ако погледнете Челси, вие щяхте да кажете, че те се борят за победа в Премиършип? Да. Но ние завършихме само на две точки след тях и борбата за третото място се реши едва в последния кръг. Поради това, нека оставим хората да говорят и да се стараем да анализираме качеството на играта на нашия отбор. Само ще напомня, че за последните шест месеца ние загубихме само една среща", каза още французинът.

 

  Сподели
166