Дайджест на слуховете за 29 август


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете за 29 август

Дни преди затварянето на летния трансферен прозорец спекулациите и слуховете около бъдещето на един или друг футболист ще се увеличават все повече, а вероятността да станем свидетели на абсурдни и взаимно изключващи се истории и конспиративни теории е много висока. Поради тази причина FUTBOL TV се връща към рубриката си от зимата, като целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници. В същото време FUTBOL TV предварително поднася своите извинения, ако в момента на четенето някои от слуховете се потвърдят и станат факт.

Нападателят на Ювентус Алесандро Матри ще продължи кариерата си в Милан, съобщи официалният телевизионен канал на "росонерите". Други подробности не се съобщават, освен това, че утре футболистът ще премине медицински прегледи в Милан и ще започне работа с новия си клуб. По-рано се съобщаваше за интерес от страна на Наполи, но по всичко изглежда, че битката за подписа за нападателя е спечелена от Милан.

Предполага се, че стойността на трансфера е 11 милиона евро и ще бъде изплатена в рамките на четири години.

 

Полузащитникът на Реал Мадрид Кака съобщи за желанието си да напусне мадридчани. Както е известно, по-рано през лятото бразилецът обяви, че евентуален трансфер на Гарет Бейл на "Сантяго Бернабеу" няма да повлияе по никакъв начин на намерението му да остане в състава на вицешампионите. По всичко изглежда обаче, че все пак полузащитникът, който и без това не се радваше на много игрова практика, е решил да напусне Реал, особено с оглед на предстоящото пристигане на уелския национал.

"Искам да напусна Реал. Мисля, че това е най-добрия вариант за мен и за клуба. Сега е подходящото време за това. Вече разговарях със старши-треньора и ръководството, клубът е запознат с позицията ми. Баща ми също разговаря с управата на Реал и търси начин за решение на ситуацията. Дотогава аз ще изпълнявам своите задължения, ще тренирам активно", заяви Кака.

 

Защитникът на Аякс Тоби Алдервейрелд в следващите дни ще стане футболист на Атлетико, съобщи изненадващата новина Voetbal International. Както е известно, интерес към белгиеца проявяваха Байер Леверкузен, Ливърпул и Арсенал, като се смяташе, че шансовете на "артилеристите" са най-големи, тъй като техни представители от вторник се намират в Амстердам и преговарят за трансфера на бранителя.

Според последни информации, ръководството на холандския клуб вече е разрешило на Атлетико Мадрид да започне обсъждане с играча на условията от личния му договор, а тази новина означава, че испанската и холандската страна са стигнали до компромис по отношение на стойността на трансфера.

Предполага се, че всички детайли от сделката ще бъдат оформени утре.

 

19:48 Централният защитник Уилям Галас, който в момента е свободен агент, започна преговори с Кристъл Палас. От услугите на опитния французин се интересуват също така в Австралия и Китай.

19:16 Милан може да привлече нападателя на Палермо Абел Ернандес. От своя страна 23-годишният уругваец е готов да напусне сицилианския клуб.

19:14 Интер потвърди, че полузащитникът Езекиел Шелото ще играе под наем в Сасуоло. Договорът на 24-годишния футболист с новия член на Серия А е за една година.

18:33 Ливърпул предложи 19.7 милиона паунда за нападателя на Динамо Киев Андрей Ярмоленко

18:01Челси обяви, че е привлякъл камерунския нападател Самуел Ето'о. Според информацията, бившият футболист на Анжи е сключил с лондонския клуб едногодишен договор. По данни на ВВС, Ето'о пристига на "Стамфорд Бридж" напълно безплатно. По-рано медиите съобщиха че заплатата на 32-годишния нападател в Челси ще бъде 4 милиона паунда на година.

17:48 Панатинайкос подписа с капитана на младежкия национален отбор на Нигерия Абдул Аджагун.

17:44 Албанският вратар на шведския Калмар Етрит Бериша подписа четиригодишен договор с Лацио.

16:59 Арсенал обяви, че е подписал договор с полузащитника Матийо Фламини.

16:56 Манчестър Юнайтед увеличи предложението си за полузащитника на Евертън Маруан Фелайни и за защитника на "карамелите" Лейтън Бейнс.

16:55 Агентът на полузащитника на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава заяви, че неговият клиент няма да напусне отбора през това лято. "Шинджи смята да се бори за титулярно място", заяви агент Томас Крот.

16:52 Нападателят на Ботафого 22-годишният Енрике се присъедини към дублиращия отбор на Реал Мадрид. Това съобщи наставника на бразилския тим Освалдо де Оливейра.

16:34 Агентът на полузащитника на Удинезе Александър Меркел заяви, че клиентът му може да напусне клуба до края на трансферния прозорец. 21-годишният играч пристигна в лагера на фриулци през януари от Дженоа, но до този момент записа само 5 мача в Серия А.

15:15 Официалният сайт на Фрайбург обяви за покупката на полузащитника на Виктория Пилзен Владимир Дарида.

15:10 Кристъл Палас е готов да подпише с бившия полузащитник на Челси Йоси Бенаюн.

14:57 Футболистите на Анжи Владими Габулов, Крис Самба и Алексей Ионов бяха представени като играчи на Динамо.

14:38 Стоук Сити очаква отговор от Вердер по трансфера на Аарън Хънт.

14:35 Защитникът на националния отбор на Израел Нир Битон в следващите часове ще премине медицински изследвания в Селтик, който заплати за играча 700 000 паунда.

14:25 Ръководството на ПСЖ ще направи всичко по силите си, за да закупи вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс, който и при Карло Анчелоти продължава да търка пейката на "белите".

14:17 УБА възнамерява да вземе под наем от Стоук Сити Джак Бътланд. "Дроздовете" спешно се нуждаят от вратар след травмата на Бен Фостър.

14:00 ВВС съобщи, че Самуел Ето'о ще дойде в Челси като свободен агент. Според информацията, контрактът на камерунеца с Анжи или е разтрогнат, или играчът си го е откупил.

13:37 Официално: Малага обяви трансфера на Мунир Ел Хамдауи от Фиорентина под наем до края на кампанията. Андалусийският клуб ще има право да откупи мароканецът след сезон 2013/14.

13:34 Валенсия представи официално новото си попълнение - нападателят Дорлан Пабон.

13:28 Манчестър Юнайтед ще предприеме пореден опит за привличането на Сеск Фабрегас, съобщава The Sun. Според изданието обаче, това ще се случи през зимата.

13:24 Съндърланд и Рен водят борба за защитника на Тулуза и националния отбор на Сенегал Шейк Мбенге.

13:23 Уес Хем губи битката за Оскар Кардосо, информира talksport.

13:06 Френският вестник "L'Equipe" пише в днешното си издание, че Манчестър Сити са готови да активират освобождаващата клауза на защитника Елиаким Мангала от Порто, която е 45 млн. евро.

12:59 Защитникът на Анжи Кристофър Самба премина в Динамо Москва.

12:55 Полузащитникът на Фенербахче Милош Красич може да продължи кариерата си в Лига 1. Според турската преса, 28-годишният сърбин е попаднал в сферата на интересите на Олимпик Лион, който желае да получи играча под наем до края на сезона.

12:30 Ливърпул се включи в борбата за белгиец 

12:16 Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес не потвърди, но и не опроверга информацията, че левият защитник Лейтън Бейнс го е помолил да го пусне в Манчестър Юнайтед. Очаква се до края на трансферния прозорец, тази сага da се разреши.

12:08 Лондонският Тотнъм е готов да предложи 15 милиона паунда за Хавиер Ернандес-Чичарито. Мексиканският футболист не е твърд титляр на "Олд Трафорд" и подобен трансфер е напълно възможен.

11:55 Арсенал привлече втори футболист това лято. Матьо Фламини се завръща на "Емиратс", като договорът му е за срок от две години. Трансферът ще бъде обявен официално до няколко дни.

10:43 Челси ще заплати 5 милиона паунда на Анжи Махачкала за напдателя Самуел Ето'о. Все още не е ясно за колко години ще е договорът на камерунеца, но е ясно, че на сезон ще прибира по четири милиона.

10:00 Анхело Енрикес преминава под наем в Сарагоса до края на сезона.

  Сподели
202