Тонев с 20 минути в загуба от Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Тонев с 20 минути в загуба от Ливърпул (видео)

Даниел Стъридж вкара единственото попадение в победата на Ливърпул на гости на Астън Вила във втория кръг на Висшата лига на Англия. Играчът на мача обаче днес беше вратарят на мърсисайдци Симон Миноле, който на няколко пъти лиши страшилището в атака на Вила Кристиан Бентеке от голове. Българският нападател Александър Тонев влезе като резерва във втората част на срещата.

Първото полувреме принадлежеше на Ливърпул днес. Астън Вила така и не успя да се окопити и да натисне своя гост, като получи и гол в 21-ата минута. Жозе Енрике пусна една топка от фланга към наказателното поле, Филипе Кутиньо я прескочи и заблуди отбраната на Вила, като кълбото достигна Стъридж, който елиминира бранител, след което и вратаря и вкара за 1:0.

Втората част бе по-добра за домакините, но тук пък в срещата се появи Симон Миноле, който не виждахме първото полувреме. Той спаси няколко удара на виланите, включително и 2 чисти ситуации пред Кристиан Бентеке, като така запази резултата до края. Така Ливърпул за първи път от 2008-ма година започва кампанията с 2 поредни победи, в пълен контраст от миналата година, когато отборът изравни негативен рекорд от кампанията си през 1911-та година.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
136