Моуриньо: Надявам се, че Мойс ще остави трофеи и на другите


Н. Гавазов

Моуриньо: Надявам се, че Мойс ще остави трофеи и на другите

В навечерието на мача с Манчестър Юнайтед, мениджърът на Челси Жозе Моуриньо пожела успех на своя колега Дейвид Мойс. С пътуването на "сините" до "Олд Трафорд" ще завърши програмата на 2-я кръг на Висшата лига на Англия. И пред толкова важната среща португалският специалист се изказа много топло за своя шотландски колега, на когото предстои сериозно изпитание начело на своя отбор.

"Има неща, които ние не може да променим. Дейвид има опит и той знае, че може да промени историята. Историята, която написа Сър Алекс и която ще остане там завинаги. Проблем ли е това за Дейвид? Аз не мисля така. Струва ми се, че Дейвид не иска да бъде сравняван със Сър Алекс. Сега е най-добрия момент в кариерата му. Той е зрял, опитен, оглави голям отбор, работи с добри играчи и аз мисля, че ще се справи с всичко това. Надявам се, че няма да спечели всичко и ще остави нещо и за другите. Но трябва да призная, че той в момента се намира на фантастични позиции", заяви Моуриньо.

Освен това, португалецът изрази надежда, че между него и Мойс ще се развият същите тесни отношения, както със Сър Алекс.

"Гарантирам, че след мача и независимо от резултата, ние се срещахме, наслаждавахме се на разговори и се смеехме. С Дейвид няма такова нещо, но ние поддържаме добри отношения. Мисля, че между нас ще бъдат същите топли отношения, както със Сър Алекс - това не е проблем. По време на срещата цялото внимание е съсредоточено върху футбола. Това не е мач на мениджър срещу друг мениджър. Това е отбор срещу отбор, 11 срещу 11, добри играчи срещу добри. Просто си вършим работата в обичаен режим", завърши наставникът на Челси.

 

  Сподели
70