AST се обяви против новия договор на Венгер


Н. Гавазов

AST се обяви против новия договор на Венгер

Обединението на запалянковците на Арсенал Arsenal Supporters' Trust (AST) се обяви против предложението към Арсен Венгер за подписване на нов договор. Както е известно от по-рано, в ръцете на френския специалист се намират повече от 70 милиона паунда, но тази сума засега остава недокосната и единственото ново попълнение в състава на "артилеристите" е Яя Саного, който пристигна без пари от втородивизионния Оксер.

Нещо повече - мениджърът се отърва от значително количество излишни футболисти, което ограничи избора му на стартовия състав.

След домакинската загуба от Астън Вила в първия кръг на Висшата лига на Англия, AST изрази мнение, че на този етап не може и да става дума за продължаване договора н Венгер - в клуба има къде по-важни проблеми.

"Изпълнителният директор Иван Газидис каза, че възнамерява да предложи нов контракт на Венгер. Ние смятаме подобно нещо за неуместно. Трябва преди всичко да се съсредоточим върху значително укрепване на отбора в последните дни на трансферния прозорец", се казва в изявлението.

"Амбициозните клубове инвестират пари, които те получават от феновете, а понякога и от собствениците, като целта е отборът да стане по-силен. Запалянковците на Арсенал плащат едни от най-големите цени за билети в световния футбол, обезпечавайки за клуба голям финансов ресурс, но се създава впечатление, че отсъстват амбиции и способности за неговото използване. Фактът, че в клуба има пари за подсилване на състава не подлежи на съмнение. Независим анализ на AST показва, че тази сума е в порядъка 70-100 милиона паунда", продължава AST.

"Решението да бъде предложено на мениджъра да удължи договора си, който изтича през май 2014 година, трябва да се приеме едва след като се видят резултатите от работата в този трансферен прозорец и оценка на представянето на отбора. Необходимо е значително подсилване, за да ни убедите, че това трябва да се случи", завършва изявлението.

 

  Сподели
132