Punto Pelota: Юнайтед е готов да заплати 40 милиона за Йозил


Н. Гавазов

Punto Pelota: Юнайтед е готов да заплати 40 милиона за Йозил

Испанските медии съобщават, че Манчестър Юнайтед готви предложение в размер на 40 милиона паунда за трансфера на полузащитника на Реал Мадрид и националния отбор на Германия Месут Йозил. Според Punto Pelota, вероятността да бъде осъществена подобна сделка е много висока по няколко причини. Преди всичко, защото бащата и по съвместителство агент на Йозил не успя да се договори с "бланкосите" за продължаване договора на футболиста. Контрактът на играча е до 2016 година и в клуба вече са дали да се разбере, че не виждат в лицето на Месут "железен играч" от основния състав.

За случващото се намекват и последните трансферни ходове на мадридчани - летните попълнения в лицето на Иско и Ияраменди, а също така и младият бразилец Каземиро, който миналата година игра за дубльорите на "бланкосите", но през новия сезон ще получи шанс да се прояви в първия отбор. Всичко това говори, че Йозил е изправен пред сериозна вътрешна конкуренция, преборването с която ще е много трудно и означава по-малко игрова практика за Йозил.

На "Олд Трафорд" се надяват, че преговорите за Месут ще се окажат значително по-успешни, отколкото диалогът с Барселона за привличането на Сеск Фабрегас.

 

  Сподели
142