Невил: Такива като Рууни не растат по дърветата


Н. Гавазов

Невил: Такива като Рууни не растат по дърветата

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че е истинска лудост да бъде продаден нападателя Уейн Рууни. Както е известно, английският национал е твърд в своето желание да напусне "Олд Трафорд" и да премине в Челси, но мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс не желае да пуска своята звезда в лагера на прекия конкурент.

Така или иначе, проблемът трябва да се разреши. Или Рууни ще се върне в първия отбор и отново ще защитава цветовете на Юнайтед, или ще бъде продаден. И Невил, който седем години игра заедно с Уейн в Манчестър Юнайтед, предупреждава Мойс да не направи грешен избор.

"Към момента в Манчестър Юнайтед трябва да са си загубили ума, за го продадат. Заедно с Робин ван Перси той се явява най-успешният играч по отношение на головете и асистенциите за последните пет години във Висшата лига на Англия", заяви Невил.

"Дори през миналата година, в която той не се представи добре, Рууни събра 22 гола и асистенции, играейки в полузащита, на десния фланг, на левия фланг. Сега във футбола няма много индивидуалисти и бойци, а той е един от тях. Такива играчи не може да купиш. Може да възразите, че те могат да бъдат заменени по отношение на резултатността, но от гледна точка на индивидуалността, която внасят в играта, трудно е да им намерите заместници", допълни бившият защитник.

"Смея да предположа, че за последните осем години той бе един от най-успешните играчи във Висшата лига. Дали го превъзнасям? Та той е един от най-успешните играчи за последните осем години, той е спечелил шампионски титли повече от всеки друг футболист в този период и играе почти във всеки мач. Вкарва повече от 20 гола в тези срещи, подава на другите да вкарват и се сражава за всяка топка. Моето твърдение е просто - такива като Уейн Рууни не растат по дърветата", завърши Невил.

 

  Сподели
102