Арсенал надви Манчестър Сити (видео)


И. Ангелов

Арсенал надви Манчестър Сити (видео)

Манчестър Сити бе победен от Арсенал с 3:1 в една от по-големите приятелски срещи от днешния ден. За артилеристите се разписаха Тио Уолкът, Аарън Рамзи и Оливие Жиру, а новото попълнение за "гражданите" Алваро Негредо добави гол в края на мача за своите.

Мачът започна с комичен момент от новото попълнение на Сити. Негредо опита да отиграе с пета една топка в близост до вратата на Арсенал, където бе в засада, но той се спъна и стана обект на присмех от трибуните.

В 8-ата минута Уолкът откри, след като бе намерен добре от Джак Уилшър. До този момент Арсенал отстъпваше на терена, но тук започна изравняването на играта. Артилеристите обаче играха комфортно, когато не владееха топката. Не налагаха преса и изчакваха опонента. Така бе и втората част, но отново против развитието на събитията Рамзи вкара.

В 58-ата минута след добро разиграване Уолкът асистира за попадението, а само 3 минути след това гол добави и Жиру. Французинът вкара след лоша изява на Компани в отбрана. Сити продължи да владее повече и след тези попадения и най-накрая стигна до гол. В 79-ата минута испанецът показа добра скорост да достигне една извеждаща топка, да подмине Косчелни и да прокара кълбото през краката на Фабиански. Това бе всичко от тази среща в Хелзинки.

  Сподели
196