Севиля надигра Манчестър Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Севиля надигра Манчестър Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед се изправи срещу Севиля в мач, посветен на десетилетието на Рио Фърдинанд в отбора на "Червените дяволи". Днес обаче по-добре се представи отборът - гост, като резултатът 3:1 не описва всичко. Испанците можеха да водят далеч по-убедително в края на тази среща.

Първото полувреме започна силно за Юнайтед, след като публиката с овации приветства Рио и компания. Домакините започнаха с Давид Де Хеа, Фабио, Фърдинанд, Смолинг, Бютнер, Валенсия, Андерсон, Клевърли, Кагава, Янузай и Енрикес.

В 11-ата минута Анжело Енрикес бе близо до гол, след като бе изведен от Янузай, но вратарят Бето предогади ситуацията. След още няколко атаки Севиля се окопити и стигна до първи гол. В 21-ата минута Витоло матира Де Хеа след добро разиграване на гостите.

4 минути по-късно Марко Марин започна страхотна атака, която завърши с негов изстрел и нов гол. Играчът под наем от Челси определено бе най-добре представящият се на терена днес, и на още няколко пъти бе близо до попадение. Първият такъв случай бе 27-ата минута, но Де Хеа извади късмет с неточния удар.

В 40-ата минута Марин навърза няколко бранителя и стреля ниско към вратата на Юнайтед, но Де Хеа изби в гредата по прекрасен начин. Отново Севиля бе близо до гол. В самия край на тази част се откри най-доброто положение за Юнайтед. Валенсия навлезе в наказателното поле и нагласи топката на по-слабия си ляв крак, след което от прекрасна позиция я запрати почти в тъч за разочарование на домашните фенове.

На полувремето Дейвид Мойс извади Том Клевърли и Анжело Енрикес от игра, като Фил Джоунс и Джеси Лингард заеха местата им. Юнайтед се активизира и започна да атакува повече. В 63-ата минута удар на Лингард бе спасен от Бето, а последващата добавка на Фабио бе блокирана от Кагава в едно от добрите положения за Юнайтед.

В 65-ата минута обаче Валенсия върна гол, като с отпразнуването си го посвети на починалия си колега от еквадорския национален отбор - Чучо Бенитес. Тук заслугата бе изцяло на младият Янузай, който стреля веднъж в Бето, но след като топката се върна при него той финтира бранител и я достави на Валенсия на гол-линията за 2:1. Веднага след този гол Валенсия напусна игра заедно с Андерсон, а Карик и Гигс се появиха за домакините.

В 76-ата минута Гигс предостави прекрасно извеждащо подаване за Фабио в наказателното поле. Бразилецът веднага центрира, но топката бе неудобна за Лингард, който не успя да я засече. В 79-ата минута отново топ-играчът за Юнайтед се прояви - Янузай премина през няколко бранителя и бутна топката на пътя на Бютнер, чийто удар бе блокиран.

Севиля отново пое инициативата след тази ситуация и бе близо до гол в 81-ата минута, когато Израел Пуерто бе на метър от гола, но някак пропусна. В 83-ата минута Джони Евънс се появи за Рио Фърдинанд. Така се стигна и до 90-ата минута, когато Кевин Гамейро увлече Бютнер и Евънс, след което намери Райън Рабейо за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
263