В Челси няма да бързат с подписването на Рууни


Н. Гавазов

В Челси няма да бързат с подписването на Рууни

В Челси продължават да се надяват, че могат да привлекат в редиците си нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, независимо от постоянните твърдения на Дейвид Мойс, че играчът не се продава. Както е известно, англичанинът пропусна подготовката на отбора за новия сезон и не взе участие в мачовете на тима през лятото, включително няма да играе и в срещата за Суперкупата на Англия. Наскоро се разбра, че Рууни е изявил желание да тренира самостоятелно, извън състава, което още повече засилва подозренията, че нападателят е пред напускане на "Олд Трафорд".

От цялата ситуация възнамерява да се възползва Челси, който готви трета оферта за Уейн, но според думите на Жозе Моуриньо, на "Стамфорд Бридж" няма да бързат и ускоряват нещата с трансфера на Рууни.

"Ние не си поставяме пред себе си за цел да подпишем с Рууни на определена дата. Чеси разполага с достатъчно количество нападатели и ние обозначихме Уейн само като единствен изпълнител, с когото искаме да подпишем това лято", заяви Моуриньо.

"Ние действаме в правилната плоскост, отправяйки официално предложение на Манчестър Юнайтед, не раздаваме нелепи интервюта надясно и наляво и не контактуваме непосредствено с играча. Така смятаме да постъпваме до последния ден, когато осъществим сделката и ще чакаме по какъв начин ще завърши преговорния процес", допълни португалецът.

 

  Сподели
75