Суарес: Искам Ливърпул да изпълни това, което ми обеща преди година


А. Йорданов

Суарес: Искам Ливърпул да изпълни това, което ми обеща преди година

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес призова клуба да го продаде на тим, който играе в Шампионската лига. Както е известно, до момента Арсенал предложи две оферти за уругвайския нападател, като втората бе на стойност 40 милиона паунда, но тя бе отхвърлена от "Анфийлд". Ето какво заяви Суарес за "Гардиън":

"Миналата година имах възможност да се преместя да играя в голям европейски клуб и аз останах с разбирането, че ако ние не успеем да се класираме за Шампионската лига, клуба ще ми позволи да напусна. Дадох всичко от себе си отбора, но това не беше достатъчно, за да се класираме в Топ 4. Сега всичко, което искам от Ливърпул е да изпълни нашето споразумение".

"Имам думата на клуба, ние имаме писмен договор, но не искам да се стига до дело. Не се чувствам предаден, но клуба ми обеща нещо преди една година, така както и аз обещах, че ще дам максимума от себе си, за да играем в Шампионска лига".

"Te ми дадоха дума преди година и сега искам да спазят това. Това не е просто нещо, вербално с треньора, а е нещо, което е написано в договора. Няма да ходя в друг клуб, за да навредя на Ливърпул".

"В момента Висшата лига е най-голямата и най-важна лига. Аз не съм като някои играчи, които всеки сезон си сменят отбора и нямам проблеми да играя още дълги години в Англия. Всеки футболист в света, иска да е тук. Това не означава, че искам да играя местния съперник. Няма да реша да отида в клуб, който не играе в Шампионска лига", завърши Луис Суарес.

  Сподели
255