Бенитес: Преди мен Ливърпул не бе лидер в английския футбол


Н. Гавазов

Бенитес: Преди мен Ливърпул не бе лидер в английския футбол

Старши-треньорът на Наполи Рафаел Бенитес призна, че не е очаквал да привлече в своя отбор вратаря Хосе Рейна, а също така сравни италианския клуб с Ливърпул, с който навремето спечели Шампионска лига. Според испанеца, именно негова е заслугата отборът от "Айнфийлд" да бъде причислен към големите имена на английския футбол.

"Нашата цел е да създадем силен отбор не само през близката година, но и за в бъдеше. Наполи е длъжен да решава най-високи задачи. Когато пристигнах в Ливърпул, клубът не можеше да бъде отнесен към лидерите в английския футбол, но ние успяхме да спечелим много трофеи. Подкрепата на феновете на Ливърпул към тима беше невероятна. Около отбора има много страсти и очаквания, и именно по това Наполи си прилича с Ливърпул", сподели Бенитес.

"Привличането на Рейна е огромна изненада за мен, защото се опитвахме да подпишем с Жулио Сезар, но агентът на Хосе много неочаквано се свърза с нас с предложение и ние веднага взехме решение да му предложим договор", допълни специалистът.

 

  Сподели
143