Съдбата на Суарес може да се разреши в арбитража на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Съдбата на Суарес може да се разреши в арбитража на Висшата лига на Англия

Съдбата на нападателя на Ливърпул Луис Суарес и неговия трансфер в Арсенал може да бъде решена в арбитража на Висшата лига на Англия. Както е известно, тази седмица "артилеристите" предложиха 40 милиона и един паунд за 26-годишния уругваец, активирайки пункт в контракта на Луис с Ливърпул, около който напоследък има толкова много дебати.

Макар и с неохота, но Ливърпул все пак бе принуден да разреши на Суарес да започне преговори директно с Арсенал, но мърсисайдци засега не приемат предложението на лондончани. Луис обаче е убеден, че дадения пункт трябва да се тълкува иначе - при оферта по-голяма от 40 милиона паунда, клубът няма право да не приеме предложението.

Цялата тази ситуация според специалистите вероятно ще доведе до намеса на Висшата лига, откъде ще определят по какъв начин би трябвало да се тълкуват клаузите в договора. Именно този орган навремето разреши някои спорни ситуации между играчи и клубовете, последната от които бе между Марио Балотели и Манчестър Сити относно глобата на италианеца, която ръководството на "гражданите" му наложи.

 

  Сподели
174