Роджърс: Кой би заменил Ливърпул с Арсенал?


И. Ангелов

Роджърс: Кой би заменил Ливърпул с Арсенал?

Мениджърът на Ливърпул Брендан Роджърс вярва, че искащият трансфер Луис Суарес ще направи грешка, ако избере да премине в Арсенал. "Топчиите" предложиха изумителната оферта от 42 милиона лири за уругваеца в понеделник и сега според английските медии Суарес подготва писмената си молба за напускане. Goal.com цитира:

"Дали ще е грешка за Луис да напусне Ливърпул? Да, 100%-та. Аз зная какво се опитваме да построим тук, така че за какво човек би заменил Ливърпул с Арсенал? Просто не съм сигурен, че има логика, ако трябва да съм честен."

"Не ме разбирайте погрешно, Арсенал има своята прекрасна история, но Ливърпул е сред най-големите клубове в света. Сигурен съм, че Луис усети влиянието и статута на тима дори тук в Мелбърн. Ще видим какво ще стане."

"Не сме в Шампионска лига в момента, и сме аут от нея известно време, но трябва да поемем това предизвикателство. Ще е добре да имаме Луис в тази наша следваща фаза. Да имаш отбор, построен около теб, това е нещо специално. Аз направих много обаждания миналата година, за да нагодя отбора около неговите силни страни и не е случайност страхотния му сезон."

"Трудно е за Луис, разбирам това. Ако един отбор те желае, може да е трудно, но това е ситуация, която ние контролираме, защото той има още 3 години в своя договор. Освен ако нещо се промени, или получим доста надута оферта, той остава играч на Ливърпул."

"Мога категорично да заявя, че собствениците бяха брилиантни до този момент. Бордът и клубът останаха силни. Много е просто. Ние не искаме да продаваме най-добрите си играчи."

Същевременно на пресконференция в Банкок заговори и собственикът Иън Айър. Той разкри, че неговия Ливърпул е отклонил 2 оферти за нападателя:

"Никога не сме имали намерение да продаваме Луис. Получихме две отделни оферти от Арсенал и ги отхвърлихме и двете."

  Сподели
224