Експерт: Мойс е клоун по фитнес подготовка


Н. Гавазов

Експерт: Мойс е клоун по фитнес подготовка

Известният холандски треньор по физическа подготовка Раймонд Верхейен подложи мениджъра на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс на унищожителна критика относно методите му на работа. Според експерта, шотландският специалист прилага такива методи на обучение, които не само изтощават футболистите, но и създават предпоставки за контузии на играчите.

"В Сидни Мойс каза: "Ние подложихме Ван Перси на допълнително натоварване, за да може той бързо да набере форма. А вече в Япония Робин получи травма. Аз просто не разбирам, как подобни доисторически методи за тренировка могат да се прилагат на най-високо ниво. Единственият начин да бъдат решени тези проблеми в Джурасик парк е да се подобри обучението на тези треньори-динозаври, учени-каубои и клоуни по фитнес подготовка", заяви Верхейен.

"По целия свят преди началото на сезона се случват най-различни травми заради излишни натоварвания по сборовете. Винаги е важно да се избягва натрупване на умора преди старта на сезона. Но докато треньорите-динозаври продължават да игнорират прогресивните методи на другите страни, в тяхната работа нищо няма да се промени. Очевидно е, че Ван Перси и останалите играчи трябва да се учат, как да се защитават от излишни натоварвания по време на подготовката си за новия сезон", допълни холандецът.

 

  Сподели
170