Мойс призна, че се страхува в Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Мойс призна, че се страхува в Манчестър Юнайтед

Дейвид Мойс отдели време да заговори за страховете си начело на Манчестър Юнайтед, след като пое отбора от Сър Алекс Фъргюсън. Известно е, че легендата на "червените дяволи" спечели 13 пъти Висшата лига за 27 години начело, а Мойс сподели, че е притеснен дали ще успее да задържи това ниво. Goal.com цитира:

"Чувствам се комфортно на позицията си, и чувствам, че мога да остана тук дълго време. Не казвам, че всичко ще върви правилно, защото не мисля, че има безгрешни мениджъри."

"Всеки би имал своите колебания при постъпване тук, но трябва да кажа, че се чувствам правилния човек за работата и това е правилното време. Дано всичко проработи. Има елемент на страх, когато менажираш клуб като Манчестър Юнайтед. Това те държи концентриран, постоянно на работа, не ти позволява да свалиш око от целта."

Сър Алекс избра лично своя заместник и помоли феновете за подкрепа на новия наставник. Бившия бос на Евертън обаче иска да излезе от сянката на легендата и да напише своя глава в историята на клуба:

"Това е моят отбор сега. Аз поех нещата и съм начело. Това е нова ера. Каквото и да казваме, сега работата ми е да направя история. Още от първия ден това е моят отбор и трябва да покажа това. Ще използвам бившия мениджър колкото мога, защото неговите познания за безценни. Но вече аз нося отговорността за тима. Ако се замислите за историята на Сър Мат Бъсби и Сър Алекс Фъргюсън, това е достойно за филм."

"Трябва да успея да накарам феновете и хората след време да говорят за моята история. Не искам Сър Алекс да бъде споменаван във всеки мой разговор. В същото време не искам да се разбира, че по някакъв начин дискредитирам името на някой от неговото равнище. Винаги ще го уважавам."

  Сподели
138