Уелбек, Лингард и Заха блестят в победа на Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Уелбек, Лингард и Заха блестят в победа на Юнайтед (видео)

Днес Манчестър Юнайтед бе гост на сборния отбор на австралийската А-Лига, като тимът на Дейвид Мойс надделя с 5:1. Постройката на английските шампиони бе доста млада, като в процеса на мача видяхме няколко смени, които дадоха възможност на още младежи да опитат футбол с първия отбор.

Юнайтед започна с Линдегаард, Рафаел, Фърдинанд (Кийн 46'), Джоунс, Евра, Заха, Карик (Андерсон 71'), Клевърли, Лингард, Гигс (ван Перси 62') и Дани Уелбек (Янузай 71').

Още в 11-ата минута Джеси Лингард отрки резултата, след като Том Клевърли намери Гигс в средата, а той плъзна топката към Уелбек. Нападателя прескочи топката и по изключителен начин заблуди отбраната на домакините, като за Лингард остана да вкара сам срещу вратаря и младежът впечатли със спокойствието си.

В 34-ата минута Лингард отново бе замесен в гол, когато предостави топката на Гигс на ръба на наказателното поле, а той изведе Уелбек, който вкара първия си гол в мача.

В началото на втората част домакините върнаха гол чрез Безарт Бериша, но още в следващата минута Гигс намери Лингард в наказателното поле, той приложи залъгващо движение, елиминирайки всички бранители около себе си и с мощен удар заби топката в далечния ъгъл на вратата.

В 70-ата минута и Дани Уелбек вкара второто си попадение. Това стана след центриране на Ван Перси от корнер, което англичанина засече с глава. В 87-ата минута пък самия Ван Перси вкара, след като му бяха позволени цели 2 шанса да стреля по противниковата врата и след първоначална грешка той успя да намери целта.

Междувременно много от овациите в срещата събра новото попълнение Уилфред Заха, който не бе спрян нито веднъж в набезите си по крилата. Във всеки един случай, когато той се озова в ситуация един срещу един, той елиминираше бранителя и центрираше.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128