Юнайтед: Няма да предлагаме нов договор на Рууни


П. Пенков

Юнайтед: Няма да предлагаме нов договор на Рууни

Ръководството на Манчестър Юнайтед изясни, че не планират да предлагат нов договор на нападател Уейн Рууни. Изпълнителният директор на клуба Ед Уудуорд заяви, че в момента Рууни има контракт с клуба, но след изтичането му няма му бъде предложен нов такъв.

"Не е дискутирано подновяване на договора. Не съм разговорял с нито един играч за удължване на контракта към днешна дата. Дали не се страхувам, че на някой договора ще свършли? Не, разбира се," категоричен бе Уудуорд.

Въпреки това изказване, мениджърът на червените дяволи Дейвид Мойс заяви, че Рууни е ключова фигура за клуба.

"Мисля, че неговата роля ще бъде най-голяма този сезон, тъй като се нуждаем от възможно най-много попадения. Мисля, че Уейн може да играе на много високо ниво. Ако по някаква причина Робин ван Перси се контузи, ще се нужндаем от услугите на Рууни, но би било прекрасно ако ги използваме двамата едновременно. Трябва да помогна Рууни да възвърне формата си, но пък не трябва да се концентрираме изцяло върху него, тъй като това е Манчестър Юнайтед. Това е отбор. Няма да позволя на Рууни да се превърне във по-важна единица от отбора," сподели Мойс.

  Сподели
147