Източник: Лятото се превръща в катастрофа за Ливърпул


Н. Гавазов

Източник: Лятото се превръща в катастрофа за Ливърпул

Източник на FUTBOL TV разказа подробности за преминаването на полузащитника на Шахтьор Донецк Хенрих Мхитарян в Борусия Дортмунд. Както е известно, арменският национал бе на крачка от това да се присъедини към Ливърпул, но по все още необясними причини сделката не се състоя - в последния момент играчът не пътува до Острова за медицински прегледи, а след това се скара с ръководството на украинския клуб.

От цялата ситуация се възползва Борусия Дортмунд, който според последни информации ще подпише с Мхитарян.

"Лятото, което можеше да се окаже толкова добро за Ливърпул, сега започва да се превръща в катастрофа. Миналият петък сделката бе на практика завършена. Трансферът на Мхитарян в Ливърпул празнуваха много хора, включително в Москва и Ереван. След това англичаните изведнъж се отдръпнаха, причината е, че не бяха уверени дали ще могат да продадат някой скъпо, след като са купили някой скъпо", заяви източникът.

"И какво сега? Борусия моментално се възползва от слабостта на Ливърпул, за да завършат сделката. Райола не можеше да чака вечно. Контрактът с Мхитарян не е подписан, както се твърдеше. Но, ако по-рано той бе 99% играч на Ливърпул, сега е 99% играч на Борусия. Кои са другите отбори, които искаха Хенрих. Щом ви е интересно - Атлетико и Манчестър Сити", допълни източникът.

"Трудно е да бъде запазена надеждата, когато нея я няма. Ливърпул не може да направи нищо, докато не намери купувачи на Суарес. Истината е, че в Шахтьор не са от възторг, че Мхитарян отива в Борусия. Но трябва да бъдат обвинявани тези, които го поканиха в Англия. Водеха се преговори в течение на няколко дни, всички се разбраха и уточниха за сделката, а след това казаха (Ливърпул) да очакват позвъняване. Такова не дойде", завършва информацията.

 

  Сподели
292