Чех за Моуриньо: Той предпочита загубата пред равенството


П. Пенков

Чех за Моуриньо: Той предпочита загубата пред равенството

Вратарят на Челси Петър Чех е прагматично настроен относно вижданията на Жозе Моуриньо за връщане на стабилносто в представянето на лондончани. След като прекара близо 9 години начело на сините, стражът заяви, че знае колко бързо нещата могат да се променят под ръководствот на Роман Абрамович.

"Бил с тази ситуация цели 8 пъти казвайки следното изречение: "Мисля, че този мениджър ще остане за по-дълго". И след години или две се поглеждам и отново говоря същото," сподели Чех в интервю за The Daily Telegraph.

"Това е футболът и никога нищо не е сигурно. Всичко зависи от обстоятелствата, от начина, по който тима прогресира и от резултатите, които постига. Надявам се треньорът да остане, да поднови договора си, да остане завинаги. Мисля, че Моуриньо влага всичко от себе си в това, което върши. Той е един от треньорите, които биха предпочели загубата пред равенството. Той залага всичко на победа. Това означа тактически да си готов да изпробваш всичките си оръжия срещу съперника и да го победиш. Смятам, че Моуриньо минаги прави така да разбераш какво той иска," добави Чех.

  Сподели
110