Роджърс: Миноле е конкурент на Рейна, а не негова резерва


Н. Гавазов

Роджърс: Миноле е конкурент на Рейна, а не негова резерва

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс съобщи, че вратарят на Съндърланд Симон Миноле пристига в отбора като конкурент на Пепе Рейна, а не като негова резерва. Както е известно, двата клуба почти договориха трансферната стойност на белгийския национал в размер на 10 милиона паунда. Очаква се през следващата седмица да бъдат уточнени някои детайли и играчът да се присъедини към Ливърпул.

Във връзка с това се появиха слухове, че сегашния първи избор на Роджърс Пепе Рейна ще напусне тима и ще се отправи в Барселона, където след заминаването на Валдес ще заеме титулярното място на вратата на каталунците. Мениджърът на "червените" разясни ситуацията.

"Обядвахме заедно с Пепе преди няколко месеца и аз му казах, че имаме намерение да постигнем конкуренция на неговата позиция. Той е наясно с моите намерения и това не е изненада за него. Пепе е фантастичен вратар, но и Симон се представя отлично. Той също така е част от националния отбор на Белгия, който навлиза в своята златна ера. И той е част от тази ера", заяви Роджърс.

"Когато работите с Пепе, ще видите, че той е отличен човек. Преда е на своя клуб и е изключителен вратар", каза още наставникът на Ливърпул.

 

  Сподели
79