Моуриньо: Знаех за оттеглянето на Сър Алекс няколко месеца преди да го обяви официално


Н. Гавазов

Моуриньо: Знаех за оттеглянето на Сър Алекс няколко месеца преди да го обяви официално

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо изненада всички с твърдението, че отдавна е знаел за решението на бившия наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън да сложи край на треньорската си кариера. Както е известно от признанията на шотландския специалист, той е взел своето решение в началото на тази година, като ръководството на клуба е било уведомено много по-късно за намеренията му и всичко се е пазило в дълбока тайна, дори братът на Сър Алекс е бил запознат няколко дни преди Манчестър Юнайтед официално да обяви оттеглянето на легендарния мениджър.

"Знаех, че Сър Фъргюсън ще излезе в пенсия няколко месеца преди да обяви решението си. Бях наистина щастлив, че той ми оказа такова доверие, тъй като това е голяма новина за целия свят. Предполагам, че само малък кръг бе запознат с намеренията му", заяви Моуриньо.

"Защо ми се довери? Защото сме приятели. Знаех, че излиза в пенсия, а той знаеше, че клуа, който искам да тренирам в Англия е Челси. Бях му казал, че заради Челси съм готов да се откажа от всяка една работа в света", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
132