Моуриньо не вярва, че Челси може да стане шампион


Н. Гавазов

Моуриньо не вярва, че Челси може да стане шампион

Новият мениджър на Челси Жозе Моуриньо не вярва, че отборът му ще успее да спечели Висшата лига на Англия през следващия сезон. При своя първи период на "Стамфорд Бридж" португалецът два пъти стана шампион на Англия. Но сега според Моуриньо нещата са се променили и конкуренцията е станала по-голяма.

"Не трябва да се налагат такива амбиции (две титли за три години), имам достатъчно мотивация и ангажираност. Няма да спечелим Висшата лига през следващия сезон, но ако се развиваме и покажем, че се движим в правилната посока, мисля, че ще станем шампиони през втория сезон и в това няма никаква трагедия.

75% от момчетата ще бъдат по-добре през следващия сезон - това трябва да се анализира и да се отчита, избирайки формацията. С такъв профил не трябва да се мисли, че всичко добре ще се види още следващата година. Това ще се случи след две, три, четири, пет, шест години. Говорим за момчетата, пред които има още 10 години футбол.

Тези момчета - казвам го с най-голямо уважение - притежават огромен потенциал и голямо пространство за растеж. Те все още не са достигнали своето най-голямо ниво.

Стабилността, която собственикът и аз може да им дадем зависи от работата - тя е в методите, треньорската философия, моите лидерски качества, във всичко, което ще ни помогне да станем по-добри. Смесвайки тези младежи с 30-годишните, ние ще се движим напред.

Ситуацията сега е друга. От гледна точка на майсторството, аз не мисля, че сега сме най-добрите, но конкуренцията стана по-голяма. Навремето имаше три отбора. Кой първи, кой втори, кой трети? Но всички знаеха, че местата се разпределяха между нас, Юнайтед и Арсенал. Към момента, благодарение на финансовата си мощ се извиси Сити и това ни помага стремително да се движим напред.

Тотнъм имаше добър период при Хари Реднап, когато станаха четвърти, играха в Шампионска лига, издигаха се нагоре. Андре Вилаш-Боаш през миналия сезон извърши много добра работа, запазвайки това ниво и аз мисля, че те притежават необходимото за победа във Висшата лига, а не само за класиране в Шампионска лига.

И Ливърпул. Познавам Брендън Роджърс и знам на какво е способен. В момента не разговарям толкова често с него по телефона както преди. Ние сме приятели и в предишни години често общувахме, знам идеите му, проектът му и Ливърпул също ще се движи напред.

Ето, имаме шест отбора. Кой ще е първи и кой шести? Не знам, но определено това е най-значимата лига в Европа и ние ще се постараем да я направим още по-добра", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
183