Официално: Александър Тонев преминава в Астън Вила


И. Ангелов

Официално: Александър Тонев преминава в Астън Вила

Александър Тонев няма търпение да излезе на терена под ръководството на Пол Ламбърт, стана ясно преди минути от официалния сайт на Астън Вила. 23-годишният атакуващ полузащитник успешно премина медицинските тестове днес и съгласува личните си условия с виланите. Остават детайлите между Вила и Лех Познан, като според информацията в сайта всичко ще е ясно до седмица.

Тонев заговори:

"Много съм щастлив да съм част от Астън Вила и съм горд да облека тази фланелка. Астън Вила е голям клуб и тук имат вяра в младите играчи и отборната етика. Футболът тук не е за индивидуалисти. Това е отборен спорт и всички успешни отбори играят сплутено. Това виждаш във Вила, така се играе."

Преминаването на младежа бе улеснено и от бившият капитан на клуба Стилиян Петров, който бе цитиран: "Аз съм играл с Алекс. Знам какъв играч е. Най-важното е, че мениджърът го харесва и стилът му ще се впише. Мисля, че феновете гледат един вълнуващ млад играч. От няколко месеца следим Александър на живо, а и чрез записи на ДВД."

Тонев започна кариерата си в ЦСКА София, дебютира на 18 години и два пъти спечели лигата. През 2010-11 той е избран за Най-добър млад играч на българската лига, след като през 2008-09 той е трети. Така през 2011-та той преминава в Лех Познан, където играе 27 мача, 17 като титуляр, вкарвайки 3 гола. В последната кампания той стартира 22 пъти, плюс още 4 като резерва, вкарвайки 4 гола, като помогна за второто място на своя отбор.

Тонев има 11 мача за България, след като игра 15 пъти за младежите на национала. През март той вкара и първите си попадения за родината, след като грабна хеттрик срещу Малта.

  Сподели
107