Ван Перси: Надявам се, през следващия сезон да утроим успехите си


Н. Гавазов

Ван Перси: Надявам се, през следващия сезон да утроим успехите си

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси даде обширно интервю, в което изрази своята увереност, че напускането на Сър Алекс няма да се отрази върху амбициите на отбора.

"Сега искам да спечеля колкото се може повече трофеи. През този сезон получих първите си шампионски медали, поради това вече знам вкуса на победата. Надявам се, че през следващия сезон ще удвоим, а може и да утроим нашите постижения. Клубът влиза в нова ера, поради това с нетърпение очаквам началото на работата. Приемаме новите условия и ще се постараем максимално бързо да се приспособим към тях.

Следващият сезон започваме със статута на най-добър отбор в Англия. При това в отбора ще дойдат нови футболисти, които ще внесат нещо ново. Очаква ни сериозно предизвикателство, но ние сме свикнали на това.

Сър Алекс ми оказа огромно влияние. Не съм си мислил, че това е възможно до момента, в който подписах договора си. Той не само е водещ специалист, но и удивителна личност. Сър Алекс винаги е бил честен към своите играчи, в които е изградил манталитет на победители. Гордея се с това, че имах възможност да работя с него.

Винаги съм знаел, че той е победител и умее да постига успехи. Но това е поглед от страна, от която се вижда едва малка част от пълната картина. Виждаш само как стои на линията и крещи на съдиите. Но аз имах възможност да работя със Сър Алекс всеки ден, той водеше нашите тренировки, общуваше постоянно с младите момчета, участваше в делови съвещания. Сър Алекс притежаваше огромна увереност и я придаваше на играчите. Той винаги до последно защитаваше своите футболисти.

Провървя ни да видим това, което не могат да видят другите хора. Сър Алекс е един от най-добрите мениджъри в света, а вероятно и най-добрият. Това е един от най-доброжелателните хора, които аз съм срещал в живота си. За него мога да говоря без край", заяви Ван Перси.

 

  Сподели
202