Шоу на Олд Трафорд между легендите на Юнайтед и Реал (видео)


И. Ангелов

Шоу на Олд Трафорд между легендите на Юнайтед и Реал (видео)

Днес Манчестър Юнайтед прие Реал Мадрид във втората приятелска среща между легендите на двата отбора, като срещата завърши при резултат 2:1 за гостите (5:3 на агрегат). Известно е, че преди година двата тима се разбраха за тази благотворителна среща в два кръга, първият от които се изигра тогава на "Сантиаго Бернабеу" и всички пари, събрани от събитието заминаха за фондацията на Мадрид. Сега на "Олд Трафорд", след 3:2 в Испания, всички средства ще бъдат предоставени на фондацията на домакините.

Интересен факт е, че Рууд ван Нистелрой трябваше да изиграе по полувреме за всеки отбор.

Първата опасна ситуация в мача дойде пред 40-годишния Зинедин Зидан, който засече от воле центриране на Салгадо от дясно, но Ван дер Сар спаси по прекрасен начин с една ръка. Малко след това Луиш Фиго изработи корнер, от който центрира на главата на Иван Елгера, и той отново бе близо до гол.

Ситуация за Манчестър Юнайтед създаде Пол Скоулс, който намери Анди Коул с невероятно дълго подаване, но нападателят не успя да премине през Ернандо Иеро.

В 8-ата минута Хенинг Берг напусна игра за Манчестър Юнайтед, той нарани ахилеса си при борбата си с Фиго преди минути - влезе Лий Мартин. Португалецът продължи да тероризира Юнайтед. Още в 10-ата минута от воле той принуди Ван дер Сар да спасява отново.

В 18-ата минута Зидан напредна през центъра на терена и намери Ван Нистелрой от ляво, той премина през Яп Стам и шутира, но в тялото на Ван дер Сар. Денис Ъруин спаси Юнайтед само след 4 минути, когато отново Нистелрой се оказа на добра позиция.

Настроението по трибуните бе великолепно днес, като в един кадър операторите ни показаха, как по време на вълната, която организираше публиката, Сър Алекс Фъргюсън бе забелязан да става и да вдига ръце заедно с останалите легенди в ложата за хората, свързани с Юнайтед.

В 35-ата минута бе подмината чиста дузпа за влизането на Рони Йонсен в Мичел Салгадо, но само след миг Ван Нистелрой стреля прекрасно за нова добра намеса на Ван дер Сар за Юнайтед. В следващата атака отново Нистелрой фалцира топката прекрасно към ъгъла на вратата на Ван дер Сар, но холандецът пак показа, че не е загубил нищо от играта си.

Изглежда значително по-младият състав на Реал (средно около 39 години) напълно доминираше над домакинския състав (средно 41), и така в 39-ата минута Фернандо Мориентес бе намерен на дъгата на наказателното поле от Клод Макелеле, и стреля мощно за 1:0. Бившият играч на Ливърпул получи и своята доза освирквания от "червената" публика.

Първата част завърши с още една ситуация пред Пол Скоулс, който вместо да стреля от изгодна позиция, избра да подаде на Блекмор по дясното крило, който спечели само корнер.

Последва второто полувреме и Ван Нистелрой премина в състава на Юнайтед, заставайки на мястото си на върха на атаката. Това веднага освежи домакинската игра и видяхме набързо няколко ситуации пред Рууд. Мориентес и Фиго пък тероризираха вездесъщия Ван дер Сар, но гол падна в 68-ата минута за Юнайтед - Ван Нистелрой се измъкна от капана на засадата и матира вратаря на гостите в близкия ъгъл. След попадението Ван дер Сар бе заменен от Ван дер Гау.

В 70-ата минута Нистелрой създаде ново положение за гол, центирайки перфектно за Коул, който с глава стреля опасно, но ударът бе спасен. Малко след 80-ата минута Дуайт Йорк без малко да прати нещата в равенство, но не успя да реализира, а вместо това Рубин Де Ла Ред, най-младият играч на терена за Реал, успя да вкара за Мадрид. Той навлезе в наказателното поле след една контра на гостите и копна топката над Ван дер Гау. Това бе всичко най-интересно от срещата днес.

След мача победителите получиха Купата на легендите, която според информациите ще се превърне в постоянен приятелски турнир, следващия мач от който ще се проведе след 2 години.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89