Избраха Карик за Играч на сезона в Юнайтед (снимки)


Н. Гавазов

Избраха Карик за Играч на сезона в Юнайтед (снимки)

Играчите на Манчестър Юнайтед определиха полузащитника Майкъл Карик за Играч на сезона в своя отбор. Майкъл играе за "червените дяволи" от 2006 година, но вече има на сметката си повече от 300 мача за тима от "Олд Трафорд". Според неотдавнашните признания на Сър Алекс, именно сегашният сезон се явява най-добър в кариерата на Карик. Великолепната игра на 31-годишния англичанин не остана незабелязана. Играчите на Юнайтед с болшинство признаха именно Майкъл за най-добър играч през този сезон.


В същото време, според феновете на рекордьора по титли в Англия, най-добър футболист на Юнайтед за този сезон е нападателят Робин ван Перси. Холандският национал спечели 41.5 процента от вота на публиката на "червените дяволи". На второ място в класацията е Майкъл Карик с 29%, а трети е Давид де Хеа с 11.5% от гласовете.

"Това надмина моите очаквания, трябва да бъда честен. За мен е нещо невероятно да работя с момчетата и с треньорския щаб. В началото на сезона всички ме приеха по невероятен начин. Да спечелиш титлата е нещо фантастично. С всеки изминал ден отборът ставаше все по-добър", заяви Ван Перси.


Аднан Янузай пък бе определен за най-добър резервист за сезона 18-годишният полузащитник постигна невероятен прогрес в резервния отбор на Уорън Джойс и направи огромна крачка към следващата възрастова група. Младият белгиец от албански произход за пореден път се прояви през сегашната кампания на тима си, помагайки за разгрома с 3:0 над връстниците си от Ливърпул в понеделник вечер.

 

Бен Пирсон получи наградата " Джими Мърфи" за най-добър млад играч на сезона. 18-годишният полузащитник стана основен играч от Академията. Бен се появи в игра 26 пъти и вкара първия и последен гол от завършилата кампания. Той получи и капитанската лента в националния отбор на Англия до 18 години и бе поканен да играе в клубния тим до 21-годишна възраст.

 

  Сподели
73