Манчестър Сити уволни Манчини


Н. Гавазов

Манчестър Сити уволни Манчини

Манчестър Сити уволни Роберто Манчини от поста мениджър на отбора, съобщи ВВС, а малко след това новината се появи и на официалния сайт на клуба. Според информацията, в оставащите два мача до края на сезона тимът ще бъде воден от асистента на италианеца Брайън Кид. Именно той ще води "гражданите" на турнето в САЩ.

"Манчестър Сити със съжаление обявява, че Роберто Манчини е освободен от задълженията си на мениджър на отбора. Това е тежко решение, взето от президента на клуба, председателя на Борда и от Борда. Това решение е резултат на планираното преразглеждане на постиженията в края на сезона. Заявлението е направено в отговор на различните спекулации, от уважение към Манчини и неговия принос за развитието на отбора.

Независимо от усилията на всички, Манчестър Сити не успя да постигне нито една от заявените преди началото на сезона цели, с изключение на попадането си в Шампионска лига. Това, в съчетание с необходимостта да бъде намерен нов мениджър и да се изработи цялостен подход за новия сезон доведе до такова решение", се казва в изявление на клуба.

"Резултатите на Роберто говорят сами за себе си. Той си спечели моето уважение, уважението на Шейх Мансур и Борда за цялата си работа през последните три години и половина. Той напълно си спечели любовта и уважението на нашите привърженици. Манчини постигна това, което обеща и донесе трофеи и успехи на Сити. Той сложи край на 35-годишната суша без трофей, спечелвайки титлата през 2012 година. Искам лично и публично да му благодаря", заяви от своя страна  президентът на Сити Халдун Ал Мубарак.

 

 

  Сподели
179