Официално: Скоулс спира с футбола


И. Ангелов

Официално: Скоулс спира с футбола

Официалната страница на Манчестър Юнайтед публикува преди минути официалното съобщение на Пол Скоулс относно края на кариерата му. Той е решил да се откаже от играта в края на кампанията. Колегата му Рио Фърдинанд бързо разпространи новината в социалните мрежи, признавайки, че Скоулс е най-добрия играч, редом с когото е играл.

38-годишният вече напусна играта веднъж в сезон 2010/11, но шокиращо се завърна на 8 януари 2012 срещу вечния съперник Ман Сити, където вдъхнови своите за победа. 

"Да, този път окачвам бутонките завинаги! Да играя футбол е всичко, което някога съм искал, и да имам такава дълга и успешна кариера в Манчестър Юнайтед, да играя под ръководството на най-великия мениджър в историята на спорта, това беше чест. Съставът е балансиран перфектно и ще продължи да доминира под ръководството на Дейвид Мойс."

Сър Алекс Фъргюсън също заговори за Скоулс: "Пол е наистина невероятен играч. Той винаги беше напълно отдаден на този клуб. За мен беше привилегия да работя с него толкова години. Пол ще играе в неделя срещу Суонзи и заслужено ще вземе 11-ят си медал във Висшата лига."

  Сподели
196