Уигън надигра Ман Сити в драматичен финал на ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Уигън надигра Ман Сити в драматичен финал на ФА Къп (видео)

Аутсайдерът във ФА Къп Уигън успя да надиграе Манчестър Сити във финала на най-старото състезание в света. Минималната победа с 1:0 дойде в самия край, само малко след като бе изгонен футболист на "гражданите", но така или иначе Сити не изглеждаше, че иска да спечели този мач.

Сити започна с ранна доминация в този мач, но не след дълго Уигън започна да налага контрол над мача. Роберто Манчини трябваше да е доволен, че не допусна гол до полувремето, и изглежда той бе надъхал своите за успеха, след като във втората част Сити заигра по-добре.

Агуеро и Тевес пропуснаха ситуации за гол, и след редица промени "гражданите" изглежда отслабиха постройката си, защото Уигън натисна в края на мача. Това доведе до множество ситуации пред вратата на Харт, а защитата на Сити вършеше много нарушения. Така в 84-ата минута Сабалета бе изгонен, а с числово предимство след един корнер в 91-ата минута единствената резерва на Уигън Бен Уотсън вкара за своите и направи история.

Предишното най-добро постижение на Уигън в този турнир бе четвърт-финал, а сега Роберто Мартинес детронира единия от двата последни шампиона във ФА Къп.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157